Brandinta jautiena – tai ne tik ingredientas, bet ir amžių tradicijos. Darius Miciulevičius, vienas iš „River Town“ restorano šefų, tai suprato tik pradėjęs dirbti su premium klasės brandinta jautiena. Jo 13 metų patirtis virtuvėje, darbas prestižiniuose restoranuose „Pinewood“ ir „The Town Steakhouse“ bei meistriškumas mėsos apdirbime leidžia jam paruošti nepriekaištingą steiką.
Kas svarbiausia ruošiant brandintą jautieną?
Pasak Dariaus, jam pačiam skaniausias steikas – antrekotas, keptas vidutiniškai. Tokia kepimo temperatūra išryškina brandintos jautienos skonį ir suteikia minkštumą. Bet svarbiausia – laikytis taisyklių kepimo metu ir neperkepti.
Viešėdamas Norvegijoje, „Gloppen“ viešbutyje, Darius gilino savo žinias apie butčerystę – tikrąjį mėsos apdirbimo meną. Savaites leisdamas mėsinėje su šio amato meistrais, jis išmoko, kaip tinkamai išpjaustyti brandintą jautieną, kad kiekvienas gabalas būtų tobulas.
Detalių svarba ir aštrus šefo peilis
Virtuvėje svarbi kiekviena detalė. Tikslumas, technika ir tinkama įranga lemia galutinį rezultatą.
Kaip sako pats šefas: „Sėkmingas darbas virtuvėje galimas tik su aštriu šefo peiliu!“ Tai ne tik įrankis, bet ir virtuvės meistro rankos pratęsimas.
Darius visada susifokusavęs į smulkmenas. Todėl kiekvieną kartą ruošdamas „River Town Shop“ užsakytus kepsnius, jis kas kartą savęs paklausia: „Ar tai atitinka premium kokybę?“
Kodėl verta rinktis brandintą jautieną?
- Intensyvesnis skonis – natūralus fermentacijos procesas suteikia gilesnį skonį.
- Minkštumas – brandinimo metu mėsa tampa sultingesnė ir lengviau kramtoma.
- Gurmaniška patirtis – kiekvienas kąsnis atskleidžia subtilius skonio niuansus.
Jei ieškote tikro meistro, kuris jau daugiau nei dešimtmetį darbuojasi ir džiugina savo svečius brandintos jautienos kepsniais, tai atvykote teisingu adresu. Užsisakę kepsnius iš „River Town Shop“ parduotuvės, galite būti ramūs – jais pasirūpins šefas Darius Miciulevičius.